Πως ξεχωρίζει το ποιοτικό ελαιόλαδο

Πώς μπορεί ένας καταναλωτής να ξεχωρίσει το ποιοτικό ελαιόλαδο;

Οι ελιές καλαμών αναγνωρίστηκαν ως υπερτροφή

Στην αρχαία Ελλάδα, ο Σόλων ίδρυσε νόμο για την προστασία αυτού του υπέροχου δέντρου. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν την εξαγωγή του λαδιού.

Φυτωριακή παραγωγή μας δενδρυλλίων ελιάς

Η παραγωγή των δενδρυλλίων ελιάς γίνεται τόσο υπαίθρια όσο και σε πλαστικά θερμοκήπια. Για όλες τις ποικιλίες που παράγουμε διατηρούμε μητρικά φυτά σε γλάστρες ή φυτεμένες στον αγρό.

Πολλαπλασιασμός Ελιάς

Ο πολλαπλασιασµός της ελιάς γίνεται εύκολα µε δυο τρόπους, τον αγενή και τον εγγενή.

Μαστίχα Χίου και τα οφέλη της

Μία μελέτη δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο χίου περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Σπορά και φύτεμα δέντρων

Το φύτεμα των δέντρων γίνεται με διάφορους τρόπους. Μερικά δέντρα πρέπει να τα φυτεύουμε με το σπόρο, άλλα με παραβλάσταρα, άλλα με βέργες και άλλα με κλάδους. 

Πιστέψτε στην επιχείρηση των ονείρων σας

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αναπτύξετε το όραμά σας. και η πρακτική σκέψη σας πρέπει να είναι προσανατολισμένη σε αυτό το όραμα. Πρέπει να εργαστείτε με πεποίθηση. Το να είσαι ονειροπόλος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά. Στην πραγματικότητα η κατοχή ενός ονείρου είναι το σημείο εκκίνησης για την οικοδόμηση της επιχείρησης όνειρό σας.

Θεραπευτικό το κάψιμο στο λαιμό?

Με οδηγό λοιπόν αυτή την πικράδα οi ερευνητές εντόπισε την ελαιοκανθάλη, ένα από τα κύρια συστατικά του ελαιολάδου, το οποίο προκαλεί ένα χαρακτηριστικό «κάψιμο» στον λαιμό. Σε πειράματα που έκανε, η συγκεκριμένη ένωση του ελαιολάδου φάνηκε όντως να εμφανίζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, και μάλιστα συγκρίσιμη με αυτήν της ιβουπροφαίνης (ibuprofen), η οποία αποτελεί τη δραστική ουσία πολλών παυσίπονων και αντιπυρετικών. Και, όπως ήταν επόμενο, η δημοσίευση των ευρημάτων του τάραξε τα νερά στον χώρο του ελαιολάδου και όχι μόνο

Όμορφα αποφθέγματα - γνωμικά - Ρήσεις που αξίζουν την ανάγνωση

Η ποίησή του συχνά αναπνέει από το συναίσθημα που ποτέ δεν άγγιξε και δείχνει μια όψη που δεν έχει δει ποτέ. Αυτό το άρθρο έχει μια συλλογή από κάποια όμορφα αποφθέγματα - γνωμικά - Ρήσεις  που αξίζει να το διαβάσετε χωρίς τα οποία η ζωή κυριολεκτικά δεν θα είχε νόημα.

Η ελιά δόξασε τους Έλληνες και αυτοί με τη σειρά τους τη δόξασαν, την  ύψωσαν σε σύμβολο νίκης. Ξεφυλλίζοντας τα κείμενα του Όμηρου, του Αισχύλου, του Πίνδαρου, του Σοφοκλή και τόσων άλλων της μεγάλης αρχαιότητας των Ελλήνων, συναντάς σελίδες και στίχους εγκωμιαστικούς για την ελιά. Μα και  στους νεότερους, στον Παλαμά, στον  Σικελιανό,  στον Ελύτη , στον Σεφέρη  μύριες αναφορές  για την ελιά και την προσφορά της θα συναντήσεις, καθώς γυρνάς τα φύλλα  των έργων τους.