Η παραγωγή των δενδρυλλίων ελιάς γίνεται τόσο υπαίθρια όσο και σε πλαστικά θερμοκήπια. Για όλες τις ποικιλίες που παράγουμε διατηρούμε μητρικά φυτά σε γλάστρες ή φυτεμένες στον αγρό.

Μία μελέτη δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο χίου περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το φύτεμα των δέντρων γίνεται με διάφορους τρόπους. Μερικά δέντρα πρέπει να τα φυτεύουμε με το σπόρο, άλλα με παραβλάσταρα, άλλα με βέργες και άλλα με κλάδους. 

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αναπτύξετε το όραμά σας. και η πρακτική σκέψη σας πρέπει να είναι προσανατολισμένη σε αυτό το όραμα. Πρέπει να εργαστείτε με πεποίθηση. Το να είσαι ονειροπόλος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά. Στην πραγματικότητα η κατοχή ενός ονείρου είναι το σημείο εκκίνησης για την οικοδόμηση της επιχείρησης όνειρό σας.

Με οδηγό λοιπόν αυτή την πικράδα οi ερευνητές εντόπισε την ελαιοκανθάλη, ένα από τα κύρια συστατικά του ελαιολάδου, το οποίο προκαλεί ένα χαρακτηριστικό «κάψιμο» στον λαιμό. Σε πειράματα που έκανε, η συγκεκριμένη ένωση του ελαιολάδου φάνηκε όντως να εμφανίζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, και μάλιστα συγκρίσιμη με αυτήν της ιβουπροφαίνης (ibuprofen), η οποία αποτελεί τη δραστική ουσία πολλών παυσίπονων και αντιπυρετικών. Και, όπως ήταν επόμενο, η δημοσίευση των ευρημάτων του τάραξε τα νερά στον χώρο του ελαιολάδου και όχι μόνο

Η ποίησή του συχνά αναπνέει από το συναίσθημα που ποτέ δεν άγγιξε και δείχνει μια όψη που δεν έχει δει ποτέ. Αυτό το άρθρο έχει μια συλλογή από κάποια όμορφα αποφθέγματα - γνωμικά - Ρήσεις  που αξίζει να το διαβάσετε χωρίς τα οποία η ζωή κυριολεκτικά δεν θα είχε νόημα.

Η ελιά δόξασε τους Έλληνες και αυτοί με τη σειρά τους τη δόξασαν, την  ύψωσαν σε σύμβολο νίκης. Ξεφυλλίζοντας τα κείμενα του Όμηρου, του Αισχύλου, του Πίνδαρου, του Σοφοκλή και τόσων άλλων της μεγάλης αρχαιότητας των Ελλήνων, συναντάς σελίδες και στίχους εγκωμιαστικούς για την ελιά. Μα και  στους νεότερους, στον Παλαμά, στον  Σικελιανό,  στον Ελύτη , στον Σεφέρη  μύριες αναφορές  για την ελιά και την προσφορά της θα συναντήσεις, καθώς γυρνάς τα φύλλα  των έργων τους.