Η παραγωγή των δενδρυλλίων ελιάς γίνεται τόσο υπαίθρια όσο και σε πλαστικά θερμοκήπια. Για όλες τις ποικιλίες που παράγουμε διατηρούμε μητρικά φυτά σε γλάστρες ή φυτεμένες στον αγρό.

Στο φυτώριό μας διακινούμε δενδρύλλια ελιάς αποκλειστικά δικής μας παραγωγής και δεν κάνουμε εμπορία δενδρυλλίων από άλλα φυτώρια.  
Η μέθοδος πολλαπλασιασμού που χρησιμοποιούμαι είναι με «φυλλοφόρα μοσχεύματα στην υδρονέφωση», την πιο διαδεδομένη και διεθνώς καταξιωμένη μέθοδος πολλαπλασιασμού της ελιάς. Τα φυλλοφόρα μοσχεύματα στην υδρονέφωση επιτρέπουν υπέρπυκνες γραμμικές καλλιέργειες για μεγάλη ανάπτυξη και μεγάλη παραγωγή. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούμε για την εγκατάσταση υπέρπυκνων γραμμικών καλλιεργειών ελιάς είναι η «Κορωνέικη» και η Ισπανική «Arbequina».

Όλα τα δενδρύλλια ελιάς που παράγουμε αναπτύσσονται πάνω σε υπερυψωμένα παρτέρια, μέσα σε στρογγυλές ή τετράγωνες γλάστρες και δεν χρησιμοποιούμαι σακούλες. Επίσης όλα μας τα δενδρύλλια είναι δεμένα και υποστυλωμένα σε ειδικά καλαμάκια bamboo.

Στα φυτώρια μας θα βρείτε την γνήσια κρητική κορωνέικη ελιά (ψυλολιά). Ο πολλαπλασιασμός στους ειδικούς πάγκους υδρονέφωσης, σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, έχει άριστα αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους και έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παράγωγη και την άριστη ποιότητα. Διαθέτουμε επιλεγμένη μητρική φυτεία απαλλαγμένη ασθενειών και στην συνέχεια κόβουμε τα βλαστοφόρα μοσχεύματα. Με αυτήν την τεχνική επιτυγχάνουμε υγιή φυτώρια, τα οποία έχουν γρηγορότερη είσοδο στην παραγωγή.
 
Θα βρείτε ακόμα την Ισπανική ποικιλία Arbequina, μια ποικιλία γρήγορης ανάπτυξης που μπαίνει σε παραγωγή από το 3ο έτος ενώ η μέγιστη απόδοση της έρχεται στο 5ο έτος ξεπερνώντας τα 350 κιλά λάδι ανά στρέμμα, κατά περίπτωση.

Leave your comments

Comments

  • No comments found