Φύλλα ελιάς ασπίδα για την υγεία

Γιατί είναι καλύτερα να αξιοποιήσουμε τα συστατικά των φύλλων της ελιάς και όχι να καταφύγουμε σε φάρμακα; Σας παρουσιάζονται οι ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών των φύλλων της ελιάς σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, από την ακμή μέχρι το AIDS. Η επιστημονική βιβλιογραφία αναδεικνύει την ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιική αλλά και αντιμικροβιακή δράση τους. Τα φύλλα της ελιάς ίσως είναι το μοναδικό "διαθέσιμο φάρμακο" για την καταπολέμηση των ιών.

Η χρησιμότητα των φρέσκων φύλλων της ελιάς είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστή. Υπάρχουν δε πολλά συγγράμματα και διάφορες μελέτες που αφορούν αυτό το θέμα. Φυσικά συζητάμε για βιολογικά φύλλα ελιάς και όχι οποιαδήποτε φύλλα ελιάς, που πιθανόν να είναι  ραντισμένα με χημικά, ορμόνες, φυτοφάρμακα  και όλα αυτά τα φαρμακοσκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική καλλιέργεια, γιατί τότε το αποτέλεσμα είναι εντελώς ανεπιθύμητο.

Οι τρόποι που τα φρέσκα, τρυφερά, βιολογικά φύλλα ελιάς χρησιμοποιούνται είναι ως:
1) Χυμός αυτών των φύλλων. 
2) Ωμά, τρυφερά, προς μάσηση.
3) Αφέψημα (π.χ. όπως το τσάι), ακόμα και όταν ξεραθούν.   

Ενώ το ελενολικό οξύ, ένα προϊόν της υδρόλυσης των συστατικών των φύλλων της ελιάς, αναμένεται να είναι το αντιβιοτικό του 21ου αιώνα. Είναι κάτι που γνώριζαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας χωρίς να έχουν τις επιστημονικές εξηγήσεις του σήμερα; Οι λαοί της Μεσογείου, συνδέονται με το δένδρο της ελιάς από την καθημερινότητα και τις διατροφικές τους συνήθειες έως τις πολιτιστικές και φιλοσοφικές αρχές που αναπτύχθηκαν στα παράλια της. Οι λαοί αυτοί, την ελιά και τα φύλλα της ειδικότερα, τα χρησιμοποίησαν και ως φάρμακο, λ.χ. μασούσαν φύλλα ελιάς για να προστατευτούν από διάφορες ασθένειες. Οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν ως μικροβιοκτόνο για την ταρίχευση των νεκρών.

Ας μην ξεχνάμε ότι κατά την ελληνική μυθολογία, η θεά Αθηνά, εκτός από θεά της σοφίας ήταν και της θεά της υγείας. Το δώρο της στους Αθηναίους, το μικρό ελαιόδεντρο, που φύτεψαν στον βράχο της Ακρόπολης συμβόλιζε επίσης τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τον 5ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης θεράπευε με φύλλα ελιάς έλκη, μυϊκούς πόνους, γυναικολογικές παθήσεις και τη χολέρα. Από τότε η χρήση των φύλλων της ελιάς ως μικροβιοκτόνων δεν σταμάτησε. Το 1843 ένας γιατρός από τη Λέσβο, όπως αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία, αντιμετώπισε επιτυχώς με φύλλα ελιάς την πανδημία ελονοσίας που παρουσιάστηκε στο νησί.

Σε ποιες ασθένειες μπορούμε να δούμε αποτελέσματα; Σύμφωνα με πάνω από 170 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες, που μέχρι στιγμής δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά, το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς φαίνεται να έχει θεραπευτική επίδραση σε πολλές ομάδες νοσημάτων όπως,

• Λοιμώξεις (Aids, γρίπη, πνευμονία),
• Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπέρταση, αρτηριοσκλήρωση, αρρυθμίες, θρομβοεμβολικά),
• Μεταβολικά νοσήματα (π.χ σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο, οστεοπόρωση)
• Καρκίνος (μαστού, προστάτη, ήπατος, παχέος εντέρου, μελάνωμα, λευχαιμία)
• Δερματικά νοσήματα (όπως έκζεμα, ψωρίαση ,Έρπη)
• Νευροεκφυλιστικά νοσήματα (Parkinson, Alzheimer)
• Αρθρίτιδες (ρευματοειδής, οστεοαρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα ,Αθηροσκλήρωση)
• Ενδοκρινολογικά (θυρεοειδοπάθειες, ανδρική υπογονιμότητα)
• Έλκος και γαστρίτιδα
• Μηνιγγίτιδα (τόσο από βακτήρια όσο και από ιούς
• Ηπατίτιδα Α, Β και Γ– Διφθερίτιδα – Λιστέρια—Ελονοσία
• Γρίπη
• Φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος
• Λοιμώξεις από χλαμύδια

Γιατί είναι καλύτερα να αξιοποιήσουμε τα συστατικά των φύλλων της ελιάς και όχι να καταφύγουμε σε φάρμακα; Θα ήθελα να σημειώσω, ότι δεν λέμε να εγκαταλείψουμε τα φάρμακα. Από τη μελέτη όμως των εργασιών αυτών διαπιστώσαμε ότι ο τρόπος δράσης (μηχανισμός) των συστατικών φύλλων της ελιάς και των καθιερωμένων φαρμάκων είναι σε ορισμένες ασθένειες παρόμοιος. Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι ότι τα συστατικά των φύλλων της ελιάς δεν είναι καθόλου τοξικά, δεν έχουν παρενέργειες ακόμη και σε μεγάλη δοσολογία-κάτι το οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για τα περισσότερα φάρμακα. Επίσης, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση ως προληπτικό προστατευτικό διατροφικό συμπλήρωμα. Ακόμη, τα φύλλα της ελιάς είναι πολύ πιο προσιτά - εύκολα θα τα βρούμε ακόμη και στην αυλή ή στη γειτονιά μας.

Τα σκευάσματα από φύλλα της ελιάς είναι αναγνωρισμένα και διεθνώς από φαρμακευτικούς οργανισμούς κάποιων χωρών;

• Στη Γερμανία, εδώ και μερικά χρόνια, διακινούνται στα φαρμακεία και στα πολυκαταστήματα, με τις σχετικές οδηγίες για ασθενείς με καρδιολογικά νοσήματα ή διαβήτη.
• Στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ουγγαρία, έχουν ενταχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και συνταγογραφούνται. • Και Στην • Και Στην Αυστραλία ξοδεύουν πάνω από 1000000 δολάρια το μήνα για συμπληρώματα φύλλων ελιάς.
• Το αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει συστήσει επισήμως μεθόδους για την παρασκευή ορισμένων σκευασμάτων από φύλλα ελιάς. Η συνταγή παρασκευής αφεψήματος έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων το 2009. Στις 22 Νοεμβρίου του 2011 έχει κατοχυρωθεί με πατέντα η χρήση των εκχυλισμάτων των φύλλων της ελιάς ως ήπιο διουρητικό στις περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, αλλά και γενικότερα για τη ρύθμιση της καλής λειτουργίας των νεφρών.

Πώς μπορούμε στο σπίτι, μόνοι μας, να έχουμε οφέλη από τη χρήση φύλλων της ελιάς (χυμό , τσάι κλπ.); πως μπορεί ο καθένας μας με εύκολο τρόπο να παρασκευάσει ένα σκεύασμα από τα φύλλα της ελιάς όπως από ένα απλό αφέψημα (τσάι), στερεό εκχύλισμα, βάμμα με την βοήθεια τσίπουρου ή της γνωστής στη Κύπρο ζιβανίας καθώς και αιωρήματος δηλαδή πολτού. Επίσης, υπάρχουν και οι κάψουλες που κατασκευάζουν μεγάλες εταιρείες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής.

Το πιο υγιεινό τσάι στον κόσμο – Τσάι Ελιάς!!!Η ιστορία της χρησιμοποίησης της ελιάς, η οποία μπορεί να ζήσει μέχρι και 3000 χρόνια, για διαφορετικούς σκοπούς είναι αρκετά παλιά. Στο σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι δίνουν έμφαση στον καρπό της ελιάς και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από το δέντρο της ελιάς. Αλλά ξέρατε ότι τα φύλλα της ελιάς έχουν σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες; Το φύλλο ελιάς έχει πολλές «κρυφές» θεραπευτικές ιδιότητες. Μία από τις δραστικές ενώσεις του είναι η ελαιοευρωπεΐνη. Στην πραγματικότητα, η ελαιοευρωπεΐνη και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την υδρολυτική αποικοδόμηση της έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας με τη χρήση των φύλλων της ελιάς. Ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια, όπως η πνευμονία, η φυματίωση, η γρίπη, η ηπατίτιδα, ο έρπητας και άλλες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και σε χειρουργικές λοιμώξεις.
Τα φύλλα ελιάς έχουν αφθονία ενώσεων οι οποίες βοηθούν στη διαδικασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνουν την ενέργεια, έχουν αντι-παρασιτικές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτά τα φύλλα βοηθούν στην εξάλειψη και στην ανακούφιση πολλών καταστάσεων υγείας, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και αντιμετωπίζουν τις ασθένειες της καρδιάς. Ο κατάλογος των ασθενειών που θεραπεύονται από τις ενώσεις που υπάρχουν στα φύλλα ελιάς είναι μεγάλος. Η χρησιμοποίηση τσαγιού από φύλλα ελιάς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας σας Τα τελευταία 25 χρόνια, μετά από έρευνα ετών στο εργαστήριο της φύσης, χορηγούν το εκχύλισμα  από το φύλλο της ελιάς, σε συνδυασμό με υγιεινή, ακρεοφαγική διατροφική αγωγή, σε  καρκινοπαθείς κάθε μορφής καρκίνου, αφού η συμβατική ιατρική είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά.  Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Εκατοντάδες καρκινοπαθείς, στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, καταδικασμένοι σε θάνατο,  σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της κρατούσας ιατρικής, χαίρονται τη ζωή, εντελώς υγιείς.  Όμως, τα οργανωμένα συμφέροντα της πολυεθνικής επιχείρησης που τρέφει και τρέφεται από  τον καρκίνο, δεν θέλουν να δεχτούν ότι η λύση στο πρόβλημα μπορεί να προέλθει από τη φύση,  χωρίς ιδιαίτερο κόστος για τους ασθενείς αλλά και για τους υποψήφιους ασθενείς, που είμαστε  όλοι.   Το τείχος της σιωπής που έχει ορθωθεί, εμποδίζει την μετάδοση του σωτήριου μηνύματος.   Το μήνυμα μεταδίδεται από στόμα σε στόμα, αποδυναμωμένο από την αυθεντία των γιατρών που  προσπαθούν να περιορίσουν τη δυναμική του, για να μη χάσουν τα οφέλη από τις δαπανηρές,  αναποτελεσματικές και επώδυνες θεραπείες, τις οποίες εφαρμόζουν.  Οι θεραπευτικές ιδιότητες βρίσκονται γενικά στα φύλλα της ελιάς και σε μεγάλη συγκέντρωση στα  φύλλα αυτοφυών ελαιόδεντρων που αφθονούν στη χώρα των θεών.   Τα ελαιόδεντρα δεν πρέπει να καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και να ραντίζονται με  παρασιτοκτόνα, αλλά να προτιμούνται τα φύλλα από αυτοφυή ελαιόδεντρα.  Σήμερα, το εκχύλισμα το παίρνουν χιλιάδες καρκινοπαθείς και οι περισσότεροι κερδίζουν τη μάχη της ζωής, αλλά και υγιείς για προληπτικούς λόγους, οι οποίοι οικοδομούν έτσι ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που αγρυπνεί για την υγεία τους.   Ο χυμός από τα φύλλα της ελιάς δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε μπορεί να  θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια.  Από άγρια ή ήμερη ελιά μαζεύουμε φύλλα φρέσκα από τις άκρες κλωναριών των (20 περίπου  εκατοστά) μαζί με τις κορφές.   Προτιμούμε ελιές από πλαγιές και φυσικά μη ραντισμένες με φάρμακα κατά του δάκου.   Τα φύλλα, αφού μείνουν 10 περίπου λεπτά μέσα στο νερό, τα πλένουμε πολλές φορές.   

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το περιεχόμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα Iamosoil.gr συμπεριλαμβανομένων: του κειμένου, των εικόνων, των ήχων ή άλλης μορφής περιεχομένου έχει δημιουργηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς μόνο. Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου ειδικευμένου ιατρού για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με μια ιατρική κατάσταση. Ποτέ μην παραβλέπετε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή και μην καθυστερείτε να αναζητήσετε μια επαγγελματική ιατρική συμβουλή, λόγω κάποιας πληροφορίας που διαβάσετε σε αυτήν την ιστοσελίδα.