Το Τμήμα Ποιότητας ελέγχει βάσει των κατάλληλων διαδικασιών κανονισμών ποιότητας τη διαδικασία εμφιάλωσης από τα πρώτα στάδιά της αρχή μέχρι και την παράδοση του εμφιαλωμένου ελαιολάδου. Η γευστική δοκιμή ελαιολάδου πραγματοποιείται καθημερινά από ειδικούς που επιλέγουν ελαιόλαδα ανάλογα με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Το ελαιόλαδο έχει ονομαστεί ως "βασιλιάς ελαιολάδου". Παράγεται από υγιεινές ελιές που συλλέγονται στη βέλτιστη ωρίμασή τους και πιέζονται αποκλειστικά με μηχανικά μέσα χωρίς θερμότητα. Το λάδι δοκιμάζεται από μια ομάδα εκπαιδευμένων δοκιμαστών που δεν πρέπει να βρουν ελαττώματα και τα τρία χαρακτηριστικά: φρουτώδες, πικρό και πικάντικο ή πιπεράτο. Είναι επίσης ελεγμένο σε εργαστήριο και πρέπει να πληρoί μέχρι και δώδεκα κριτήρια για να επιβεβαιωθεί ότι είναι γνήσιο.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει μόνο ένα πολύ μικρό κλάσμα του συνολικού ελαιολάδου που καταναλώνεται. Συνήθως, διαρκεί μέχρι δύο χρόνια αλλά είναι καλύτερο όταν είναι φρέσκο. Διατηρεί ενδιαφέρουσες γεύσεις όπως φρουτώδες, χορτώδες κλπ και προσφέρεται για σούπες, σαλάτες και ως συνοδευτικό στο τραπέζι.

Το ελαιόλαδο συσκευάζεται σε (50, 250, 500 ή 750ml) φιάλες έτσι ώστε όταν ανοίγεται να καταναλώνεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν επιλέξετε το διαφανές μπουκάλι, το χρυσό του χρώμα μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως στο τραπέζι αλλά μετά το γεύμα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σκοτεινό μέρος. Το λάδι θα διαρκέσει περισσότερο με τις ευαίσθητες γεύσεις του άθικτες. Το φως και το οξυγόνο είναι οι κύριοι εχθροί του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας.