Η ίδρυση της εταιρίας

Η ιστορία της εταιρίας ξεκίνησε με την ίδρυση της Α.ΚΑΣΙΜΑΤΗ & ΣΙΑ ΟΕ το 1965. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως σε έργα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον εξοπλιστικό τομέα μεγάλων πελατών όπως, Πανεπιστήμια, Τράπεζες, Νοσοκομεία, Σχολεία, μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και πολλών νοικοκυριών. Η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με 3 ISO, Συστήματος ποιότητας (ELOT EN ISO 9001), Περιβαλλοντικής διαχείρισης (ISO 14001), Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία (OHSAS 18001).

Η εξέλιξή της μέσω μιας γενιά νέων ανθρώπων με πλούσιες ιδέες και όραμα ήταν το βασικό ορόσημο για την μετατροπή προς διεθνή επέκτασής της. Αυτή η νέα γενιά, μία οικογενειακή ομάδα ελαιοπαραγωγών, δημιούργησαν την Iamosoil για την προώθηση και την εξαγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου και ελαιοπαράγωγων προϊόντων που καλλιεργούνται και παράγονται στην περιοχής μας.

Σκοπός μας είναι να γράψουμε μία νέα ιστορία επιτυχίας για εμάς και την εξέλιξη της εταιρίας στοχεύοντας στην παραγωγή άριστης ποιότητας ελαιολάδου και ελαιοπαράγωγων προϊόντων. Το αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας, τις βασικές μας αξίες, το λογότυπό μας, το όνομά μας και το πρώτο μας προϊόν το οφείλουμε στον ιδρυτή μας ο οποίος ενέκρινε με ανοιχτό μυαλό στη μετατροπή και στην εξέλιξη της εταιρίας μας.

Ο στόχος μας

Όπως και οι πρόγονοί μας στην αρχαιότητα, έτσι εμείς παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελαιοδέντρων. Επικεντρωνόμαστε κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς και στη βέλτιστη ποιότητα του λαδιού από φυτείες που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας καθώς και από νέες φυτείες ηλικίας 2-3 ετών τις οποίες έχουμε φυτεύσει και καλλιεργήσει με μεράκι αναβιώνοντας πάντα τα δέντρα των προγόνων. Δεν αρκούμαστε στο να παράγουμε κάτι φθηνό, αλλά στοχεύουμε στο άριστο και στο ποιοτικό.

Η αρχαία κληρονομιά μας, το πολυτιμότερο δώρο της φύσης, περνά από γενιά σε γενιά προσφέροντας τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου σε όλον τον πλανήτη. Η ελιά εκτός από σύμβολο ειρήνης, τρέφει, θεραπεύει, εμπνέει εμάς, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές και συνδέεται άμεσα με ποικίλους τομείς της ζωής μας. Στην Ελλάδα ο χρυσός κείτεται στις βραχώδεις ορεινές εκτάσεις, στα λιβάδια, στις πλαγιές των βουνών.

Που θα μας βρείτε

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην περιοχή του χωριού Αμφιθέα Δωρίου στο Νομό Μεσσηνίας. Καλλιεργούνται στις πλαγιές των βουνών της Μεσσηνίας εξ' ολοκλήρου από εμάς με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι. Το κλίμα και το έδαφος της περιοχής είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της κορωνέικης ποικιλίας ελιάς. Για τους ντόπιους η ελιά ήταν και παραμένει το βασικό τους φυτό το οποίο καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν με βέλτιστο τρόπο καλλιέργειας έτσι ώστε να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Έτσι και εμείς, συνεχίζουμε την παράδοση καλλιεργώντας τους ελαιώνες μας χωρίς χημικά, ραντίσματα, και λιπάσματα. Έχουμε επενδύσει σε νέες μεθόδους καλλιέργειας με θαυμαστά αποτελέσματα τόσο στην ανθοφορία όσο και στην παράγωγη εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου. Λαμβάνοντας υπόψη πολλές μελέτες, καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας με βιολογικές & βιοδυναμικές μεθόδους όπως, φυσική λίπανση από οργανική ύλη, ορυκτό ζεόλιθο, κομπόστ, φύλα ελιάς, φύκια και θρυμματισμένα κλαδιά που προέρχονται από το μάζεμα των ελιών. Επίσης, με φυσική φυτική εδαφοκάλυψη αυξάνουμε τη γονιμότητα του εδάφους έτσι ώστε να το εμπλουτίζουμε με θρεπτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία.

Στοχεύουμε σε σταθερή παραγωγή και ποιοτικότερη σοδειά ώστε οι καρποί να ωριμάζουν ομοιόμορφα. Η χρήση των καλλιεργητικών μας μεθόδων έχει αποδεδειγμένα θαυμαστά αποτελέσματα και δεν περιέχει γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Για το στάδιο της έκθλιψης του ελαιολάδου χρησιμοποιούμε μηχανικές μεθόδους σε ελαιοτριβεία νέων τεχνολογιών και προσέχουμε ώστε να μην υποστεί το ελαιόλαδο καμία επεξεργασία από έντονες θερμοκρασίες οι οποίες καταστρέφουν τις φαινόλες και τα αντιοξειδωτικά.

Είμαστε σίγουροι ότι στον ιστότοπό μας θα βρείτε αρκετές σημαντικές πληροφορίες και είμαστε διαθέσιμοι σε σας οποιαδήποτε στιγμή ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες.

Υπεύθυνος επικοινωνίας, Κος Τσιαμπούρης Σταύρος. Θα χαρούμε να δεχθούμε και να απαντήσουμε οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτησή σας. Καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3800902 / 693 2486 135 και email info@iamosoil.gr.


 Περιηγηθείτε στα προϊόντα μας στο ηλεκτρονικό μας καταστήματα.