Κοτόπουλο με Μέλι και Θυμάρι

Το μέλι ήταν ευρέως διαδεδομένο στην αρχαία ελληνική μαγειρική. Η τάση κατά την εποχή αυτή ήταν τα γλυκά και γλυκόξινα φαγητά.
Όσον αφορά το θυμάρι, πίστευαν πως ένα από τα καλύτερα φυτρώνει στον Υμηττό.

Read more

Σαρδέλες Γεμιστές

Αυτή είναι η αρχαιότερη συνταγή μαγειρικής, συγγραφέας ήταν ο Συρακούσιος ποιητής και φιλόσοφος Αρχέστρατος.

Read more

Αγριογούρουνο με φασκόμηλο και μέλι

Σήμερα έχω ακόμη ένα φαγητό για το γιορτινό τραπέζι.  Αγριογούρουνο με φασκόμηλο και μέλι. Την πρωτοχρονιά συνήθως έφτιαχναν αρνί ή κατσίκι γεμιστό και πού και πού αγριογούρουνο

Read more

Βορβοί κατά Φιλημωνα

Ο Φιλήμων (γεν. 361πχ) σατιρίζει το γεγονός ότι οι βολβοί δεν τρώγονται σκέτοι αλλά για να τους φάει κανείς πρέπει να χρησιμοποιήσει κάμποσα άλλα προϊόντα: Μέλι, λάδι, σησάμι, ξύδι, κρεμμύδι, σίλφιο.

Read more