Γλυκό κουταλιού με ελιές

 Με τις ελιές να αποτελούν ένα από τα πιο παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, το γλυκό κουταλιού ελιά, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, διαθέτει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Read more

Λαδοκούλουρα

 Λαδοκούλουρα  Μεσσηνίας και της Λακωνίας και δεν λείπουν από καμία σχεδόν θρησκευτική γιορτή, κυρίως των Χριστουγέννων και των Φώτων

Read more

Γαλατόπιτα Μεσσηνίας

Γνωστή και ως γαλόπιτα, η γαλατόπιτα Μεσσηνίας αποτελεί το παραδοσιακό γλυκό που παρασκευάζεται την Κυριακή ή τη Δευτέρα του Πάσχα

Read more

Δίπλες Καλαματιανές

Δίπλες Καλαματιανές
Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.

Read more

Μουσταλευριά αλεύρι πετιμέζι

της Ορεινής Τριφυλίας από αρχαιοτάτων χρόνων, αξιοποίησαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα του αμπελιού. Έφτιαχναν κρασί, πετιμέζι, έφτιαχναν γλυκά και είχαν συνδέσει το κρασί με την λατρεία.

Read more

Λαλαγγίδες με Πετιμέζι

Με το φρέσκο λάδι iamosoil  που έβγαινε τέτοιες μέρες το πρώτο-πρώτο που φτιάχνανε παλιά οι νοικοκυρές ήταν οι λαλαγγίδες. Αυτό το θεσπέσιο και παραδοσιακό γλύκισμα που σε άλλα μέρη το λένε και "τηγανίτες".

Read more

Πίτα με γλυκιά κολοκύθα

Όταν ακούμε για πίτα με γλυκιά κολόκυθα, το μυαλό μας συνήθως πάει στην παλιά, κλασική κολοκυθόπιτα με τις σταφίδες, που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, τα παλιότερα χρόνια.

Read more

Φανουρόπιτα με τσαφίδα

Λέγεται ακόμη ότι ο Άγιος Φανούριος προστατεύει τους αγρότες φανερώνοντας τα κλεμένα ζώα. Αν λοιπόν θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος Φανούριος ό,τι σημαντικό αναζητάτε φτιάξτε μια φανουρόπιτα, ευλογήστε την στην εκκλησία και αναμείνατε για τα αποτελέσματα!.η φανουρόπιτα φτιάχνεται για να βρουν οι ανύπαντρες κόρες γαμπρό

Read more