Κόκκορας Μπαρδουνιώτικος

Μια απίστευτα υπέροχη γεύση που μπορεί να γίνει και με κόκορα και με κοτόπουλο.  Όσοι τη δοκίμασαν ξαναζήτησαν να φάνε αυτό το νοστιμότατο φαγητό.

Read more

Μουσακάς νηστίσιμος

Το μαγειρευτό φαγητό μυρίζει μαμά, Κυριακές στο σπίτι της γιαγιάς και οικογενειακά τραπέζια. Τα μαγειρευτά φαγητά είναι συνυφασμένα με την ελληνική παράδοση και διαθέτουν μοναδική διατροφική αξία

Read more

Γίδα Βραστή σούπα

Πεντανόστιμη σούπα με κρεατάκι από γίδα.
Παραδοσιακό χειμωνιάτικο πιάτο για μερακλήδες, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Read more

Ψάρια σαβόρο

Η συνταγή αυτή ήταν πολύ διαδεδομένη, διότι με τη μέθοδο της μπορούσαν να διατηρήσουν τα τηγανισμένα ψάρια για αρκετές ημέρες.

Read more

Μακαρονάδα τσουχτή

Η ιστορία τους...Ο καθημερινός αγώνας της Μανιάτισσας να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις στα χωράφια, αλλά και παράλληλα να φροντίσει την οικογένειά της, στις αρχές του 20ου αιώνα, δημιούργησε μία γρήγορη και εξαιρετικά θρεπτική συνταγή, τις «Τσουχτές». Με αγνά υλικά, δικής τους παραγωγής,

Read more

Καγιανάς με αυγά

Το άρωμα του παστού αναμειγνύεται ιδανικά με την απαλή γεύση της ντομάτας, δημιουργώντας ένα εύκολο στην παρασκευή του και άκρως γευστικό καλοκαιρινό (κυρίως λόγω της εποχικότητας της ντομάτας) πιάτο.

Read more

Μπακαλιάρος Βραστός

Παστός μπακαλιάρος έχει μια ιδιαίτερη θέση στη μαγειρική της Μεσσηνίας.
Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για μπακαλιάρο και τον συνδυάζουμε με ό,τι φανταστείτε.

Read more

Κουνουπίδι Καπαμάς

Το κουνουπίδι καπαμά είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, την οποία μπορείτε να γευτείτε είτε σκέτη είτε να την συνδυάσετε με κάποιο κρέας.

Read more

Τραχανάς στο τηγάνι

Γευστική και κλασική συνταγή, η οποία συναντάται σε παραλλαγές με ντομάτα ή χωρίς.
Ο τραχανάς στο τηγάνι θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Read more